Baza materială a direcţiei de studiu asigură condiţiile unui proces educaţional complex specific unor domenii în care tehnologia este omniprezentă. Există o multitudine de laboratoare şi studiouri specializate din care amintim: studio de fotografiere şi filmare, sală de editare video, laborator de calculatoare pentru procesarea computerizată a imaginii, laborator-cameră obscură pentru developare fotografică analogică, dotate conform standardelor specifice pentru aceste domenii. Echipamentul profesional permite o producţie calitativă în raport cu cerinţele domeniului: scanare, prelucrare şi printare de imagine, înregistrare şi procesare de sunet, realizarea de produse audio-vizuale digitale şi multimedia, aparatură specifică fluxului de producţie video.
Studioul de fotografiere şi filmare
Studioul foto este unul dintre spațiile în care studenții petrec mare parte a practicii lor fotografice din toți anii de studiu. Dotat cu echipament de iluminare și cu fundaluri fotografice, cu o stație de lucru computerizată și cu un ecran de vizualizare generos, studioul foto este un spațiu versatil, care poate găzdui cursuri și seminarii teoretice, ședințe foto individuale sau de grup, precum și ore colective de studiu al desenului și culorii pentru foto-video.
În acest spațiu se folosesc aparatura și accesoriile foto puse la dispoziție studenților foto-video: camere, blende, lumini, filtre, trepiede, proiectoare, camere video și recordere de sunet, microfoane etc.
Laboratorul de calculatoare
Este spațiul unde se desfășoară cursurile și seminariile de prelucrare a imaginii pe calculator, precum și disciplinele teoretice unde prezența calculatorului și a conexiunii la internet este necesară.
Este dotat cu 15 stații de lucru cu monitoare performante, cu video-proiector, precum și cu sistem de sunet, tablete grafice etc.
Laborator camera-obscură (darkroom)
Darkroom-ul (camera obscură) este spațiul emblematic al prelucrării fotografiei analogice, disciplina pe care o traversează toți studenții specializării noastre în ciclul de formare profesională din anul I. Este dotat cu sisteme complete de developare de peliculă și hârtie fotografică (tancuri de developare, substanțe specifice, cronometre și recipiente etc.), cu aparate de mărit profesionale, spațiu de uscare hârtie etc.
Accesul și lucrul în acest spațiu se fac sub supravegherea profesorului coordonator, după parcurgerea și însușirea prealabilă a condițiilor de lucru specifice.
Sala de editare video
Spațiul denumit generic Sala Video este, de fapt, o zonă multifuncțională care găzduiește echipamente și operațiuni multiple necesare procesului de profesionalizare artistică pe care îl parcurg studenții de la foto-video. Aici se află stații de editare video cu multiple dispozitive adiționale de captare și prelucrare de conținut multimedia, ploterul pe care se pot imprima la calitate profesională lucrările studenților precum și echipamentul dedicat scanării negativelor fotografice.
Alte spații
Disciplinele teoretice și cele de cultură generală au loc în spații aflate în incinta altor corpuri de clădire din complexul FAVD, precum sălile teoretice și biblioteca facultății din corpul A (intrarea din Str. Sărărie), sala de sport (intrarea din Str. Codrescu) etc.