Specializarea Fotografie, video, procesarea computerizată a imaginii (Foto-Video) face parte din Facultatea de Arte Vizuale și Design a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.
Programul de studii Fotografie-Videoprocesarea computerizată a imaginii are misiunea de a forma artiști vizuali contemporani care se exprimă prin fotografie, video, noile medii artistice sau multimedial și specialiști creatori capabili să realizeze produse de înaltă expresie artistică în domeniile profesionale actuale de producție a materialelor cu specific audio-video, cu implicații directe în plan social și cultural.
Programul este acreditat pentru toate cele trei niveluri de studii superioare: licență, masterat și doctorat.
Specializarea se evidențiază prin structura complexă a disciplinelor în domeniu care oferă o bază solidă de cunoștințe pentru crearea de imagini fotografice și video atât în produse tehnice aplicate, cât și în cadrul proiectelor artistice destinate spațiului expozițional sau public. Metodele de predare și activitățile aplicative se bazează pe stimularea factorului creativ cu scopul de a obține rezultate înalte și inovatoare în realizarea tehnică creativă și elaborarea conceptuală. Se urmărește asimilarea tehnicilor, a metodelor practice și a limbajului de specialitate, realizarea unor produse multi-mediatice de promovare personală, realizarea unor produse video prin tehnici avansate de lucru și manipulare a imaginii dinamice digitale, lucru cu instrumente de redare a imaginii și tehnici avansate de proiectare a acestora. Colectivul profesoral al specializării acordă o atenție semnificativă dezvoltării metodelor și conținuturilor didactice, promovării performanțelor artistice și de cercetare și concretizării rezultatelor didactice. Planul de învățământ este structurat pentru asimilarea graduală de cunoștințe, practici creative, formate tehnice și abordări teoretice ale acestor medii. Baza materială a specializării asigură condițiile unui proces educațional complex specific unor domenii în care tehnologia este omniprezentă. Dotarea, conform standardelor specifice acestor domenii, permite o producție calitativă în raport cu cerințele actuale: scanare, prelucrare și printare de imagine, înregistrare și procesare de sunet, realizarea de produse audio-vizuale digitale și multimedia, aparatură specifică fluxului de producție video.
Pe parcursul studiilor studenții organizează expoziții artistice în cadrul universității sau în instituții culturale partenere din țară și au posibilitatea de a studia într-una din universitățile europene partenere, în cadrul programului Erasmus+.
Absolvenții pot aprofunda domeniile menționate anterior în cadrul studiilor masterale de specialitate, în cadrul Masterului de Fotografie și artă video, respectiv studii doctorale.